10.11.2012

Hop and loop

Innostuin itsekin kokeilemaan neulottujen tiski- ja pölyrättien väsäämistä. Lankamaailmasta löysin bambu- ja pellavalankaa, joista jälkimmäiseen ihastuin aivan täydellisesti.Ja siitähän se sitten lähti: ensin yksi kerä, ja kun se oli neulottu, niin lisää piti hankkia. Hamppulankaakin voisi kokeilla.

Hakukoneella löytyi muutama mukava mallikin. Rättien mallineule on ravelry.comin sivuilta löytyvä kiinalaiset aallot.
Malli on hyvin yksinkertainen:

1. krs:  rs o, *nosta seur. s. etureunasta puikolle, 1 s. o*, toista tähtien väliä, rs o
2. krs: kaikki s. o
3. krs: rs o, *1 s. o, nosta seur. s. etureunasta puikolle*, toista tähtien väli, rs o
4. krs = 2. krs

Bambulangan puikkokokosuositus on 3, näissä käytin 6 ilmavuuden lisäämiseksi, pellavalangassa suositus 3 ja käytin kokoa 3,5.


Tummansininen pellava, turkoosit bambua
Huomasin, että paras käyttää paritonta silmukkamäärää, ihan vain siksi, että sain siellä loppupäässä tarkistaa tuliko samanlainen loppu kuin oli alkukin. Aina ei tullut ja sitten mentiin taaksepäin virheen kohdalle.  Pyöröpuikot olen havainnut todella hyviksi: ei tarvitse etsiä, että mihin se toinen puikko karkasi. 

Hygienia-asiat tietysti tulevat myös mieleen näiden tiskirättien kanssa. Bambulangasta tehdyt voi lykätä pesukoneeseen, mutta pellavalankaisessa on vain käsinpesulupa. Tosin aion kokeilla myös konepesua. Kuningaskuluttajan sivulla tätäkin pulmaa pohditaan.



Ja mistä tämän jutun otsikko Hop and loop? Katselin tai pikemminkin kuuntelin englanninkielistä ohjelmaa telkusta, jolloin nosto ja silmukka muuttui automaattisesti toiselle kielelle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti